פסק-דין בתיק ת"ק 010862/01
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב |
010862-01
4.7.2002 |
|
בפני : אביגיל כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ודאי דניאל |
: השטיח המעופף בע"מ |
| פסק-דין | |
1. התובע, עו"ד במקצועו, הגיש תביעה על סך 12,000 ש"ח נגד הנתבעת.
2. התובע רכש אצל הנתבעת חבילת נופש לפראג, במסגרתה היתה אמורה הנתבעת לספק לו ולבני משפחתו שירותי טיסה + לינה במלון NOVOTEL בפראג למשך 3 לילות שבין 11/8/2001-8.
3. התובע טען כי כאשר הוא הגיע עם משפחתו למלון בפראג בשעה 2:00 אחר חצות, התברר לו כי כלל לא נעשתה הזמנה על שמו לאותו מלון ולאחר ליל שימורים, שבו לאחר תחנונים הסכים פקיד הקבלה להלין את שתי בנותיו למספר שעות בחדר המיועד לנכים ואת התובע ורעיתו שיכן במלון סמוך - הודיע לו נציג הנתבעת בפראג כי עליו לעבור למלון TOWERS.
חרף מחאות התובע, בשל ריחוקו ממרכז העיר, הועברו התובע ומשפחתו בשעות הבוקר למלון TOWERS אשר הסכים לכבד את ההזמנה רק בשעות אחה"צ.
4. התובע טען, כי עקב רשלנותה של הנתבעת, שונתה חבילת הנופש שהובטחה באופן מהותי, החופשה התקצרה לכדי יומיים בלבד ולפיכך דרש את מלוא סכום חבילת הנופש ע"ס 9,510 ש"ח וכן פיצוי בגין עוגמת נפש בסך 2,490 ש"ח ובסה"כ 12,000 ש"ח.
5. הנתבעת בכתב ההגנה הכחישה את הטענות וטענה כדלקמן:
א( הנתבעת הזמינה עבור התובע ומשפחתו חדרים במלון NOVOTEL שהינו מלון בדרוג 4 כוכבים.
כאשר הגיע התובע לפראג הודיע לו נציג הנתבעת כי עקב רישום יתר במלון שהוזמן עבורו הם נאלצים להעבירו למלון TOWERS.
עפ"י התנאים הכללים המובאים לידיעת הלקוחות, רשאית הנתבעת לשנות את האיחסון למלון אחר במקרה של רישום יתר.
ב) התובע הועבר ממלון ארבעה כוכבים למלון חמישה כוכבים שעלה לנתבעת יותר ולא פחות ממלון NOVOTEL.
מלון TOWERS נמצא במרחק שתי תחנות ברכבת התחתית של פראג, פחות מעשר דקות נסיעה כך שאין מדובר כלל בשינוי מהותי.
ג) סכום התביעה מוגזם ומופרז, ועצם פנייתו של התובע לבימ"ש, בטרם פנה קודם לכן לנתבעת בניסיון להסדיר המחלוקת מחוץ לכותלי ביהמ"ש - מעידה על כוונתו לזכות ברווח.
6. התקיים דיון במעמד הצדדים ביום 4/4/2002 במהלכו הציג התובע מכתב מיום 22/11/2001 ממלון נובוטל בפראג ובו נאמר בין היתר כי לא התקבלה במלון נובוטל כלל הזמנה של שני חדרים תחת שמו של התובע בין התאריכים 11/8/2001-8.
7. נקבע מועד נוסף לדיון על מנת לאפשר לנציג הנתבעת לבדוק את טענות התובע, לאור המסמך אשר הוצג במהלך הדיון ובדיון הנוסף לא נטענה כל טענה המפריכה את טענת התובע ולפיה, מלכתחילה לא הוזמן עבורו המלון אשר ביקש.
למעשה, העובדות שנטענו ע"י התובע לא נותרו שנויות במחלוקת (למעט הסתייגות נציגת הנתבעת ולפיה תאור האירוע מוגזם ונכתב בדרך של הגזמה).
נותרה לצורך הכרעה שאלה אחת: מה הוא גובה הפיצוי שהתובע זכאי לקבל מהנתבעת.
8. סכום התביעה מוגזם וחסר בסיס עובדתית.
גם אם אצא מנקודת הנחה ולפיה התובע תאר כדבעי את העובדות, הרי שיום אחד מתוך שלושה ימי חופשה מתוכננים, ירד לטמיון בשל מחדלי הנתבעת, ואינני מקבלת את הטענה ולפיה נכפתה על התובע עסקה שלמה שהוא לא חפץ בה.
במידה ואכן היתה הנתבעת מזמינה עבור התובע חדרים במלון נובוטל ובשל רישום יתר היתה מעבירה אותו למלון טאוואר, הרי שלא היה מקום כלל לפסוק פיצוי כלשהו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|